Geluid is een verlengstuk van het karakter
van je bedrijf


Contacteer ons
FAQ

Veelgestelde vragen

Heb je een specifieke vraag over geluidsinstallaties? Hieronder de antwoorden op de vragen die wij het meeste krijgen. Staat jouw vraag er niet tussen? Onze audio specialisten helpen je graag verder.


Stel ons een vraag

Bedrijf

Resultaten van het CCH resources management onderzoek hebben uitgewezen dat het luisteren van muziek op de werkvloer een boost geeft aan het humeur en de tevredenheid van jouw werknemers tot 55% kan verhogen.

Ja, dat kan. Een studie aan de Universiteit van Miami heeft uitgewezen dat werknemers die naar muziek luisteren achter hun bureau, hun taken sneller konden afronden. Ook helpt muziek om je creatief probleemoplossingsvermogen een boost te geven en zorgt het voor een beter humeur.

Door de mogelijkheid om je alarmsysteem aan je geluidsinstallatie te koppelen is het heel eenvoudig om voor opgenomen berichten af te spelen in verschillende noodsituaties, gaande van brand tot een officiële veiligheidsoefening.

Een digitale audio matrix geeft je de mogelijkheid om de ruimtes in je bedrijfspand op te delen in verschillende zones. Dit geavanceerd toestel kan dan figuurlijk gezien worden als distributeur die verschillende inputs over jouw vooraf bepaalde outputs (zones, afdelingen) verdeelt. Nadat je zones en matrix correct geconfigureerd zijn door een AUDAC certified partner zal het controleren van je geluid en muziek op iedere afdeling een fluitje van een cent zijn.


Zoek een AUDAC certified partner bij jouw in de buurt

Heb je een onderneming of een eigen zaak? Dan moet je een vergoeding betalen als je muziek wilt laten horen waarvan iemand anders de auteur, de uitvoerder of de producent is. De inning en verdeling van die rechten op muziek is een verantwoordelijkheid van Sabam, Playright en Simim:

Sabam is de Belgische Vereniging van Auteurs, Componisten en Uitgevers. Sabam int en verdeelt de vergoeding voor het publieke uitvoeringsrecht. Het publieke uitvoeringsrecht is het exclusieve recht van de eigenaar van een muzikaal werk om toe te staan dat zijn werk in het openbaar wordt uitgevoerd.

Playright en Simim innen en verdelen de billijke vergoeding. De billijke vergoeding is een vergoeding voor de uitvoerders en de producenten van muziek. De billijke vergoeding betaalt u alleen voor opgenomen muziek, en dus niet voor livemuziek.

Door gebruik te maken van de NMP40 streaming module met een Soundtrack Your Brand abonnement sluit je je professionele audiosysteem aan op 's werelds grootste catalogus van gelicentieerde muziek.

Met een centrale geluidsinstallatie van AUDAC is het zowel mogelijk om voor opgenomen als onmiddellijke omroepberichten naar de personeelsleden te sturen.

De FMP40 beschikt over 50 programmeerbare triggers die gebruikt kunnen worden om eerder opgeslagen muziek of spraak berichten af te spelen. Zo biedt de FMP40 een veelzijdige oplossing om eenvoudig advertenties, aankondigingen of nood omroepen naar jouw klanten of personeelsleden te verdelen.

Hiernaast heeft AUDAC ook een zeer breed aanbod aan vast installeerbare microfoons die je de mogelijkheid geeft om on-demand verstaanbare berichten op jouw afdelingen af te spelen.

Een centrale geluidsinstallatie biedt verschillende voordelen die missende zijn bij het plaatsen van afzonderlijke radio’s per afdeling. Zo kan een centrale geluidsinstallatie zeer eenvoudig bediend worden vanuit 1 centraal punt, worden onderhoudsbeurten tot een absoluut minimum gehouden en kunnen er eenvoudig omroepen en noodsignalen over verschillende ruimtes gestuurd worden.

Met de stop van het analoge radiosignaal zijn er heel wat bedrijfshallen en kantoren zonder geluid gevallen. Om de productiviteit op deze werkplaatsen optimaal te houden is een kwalitatieve geluidsinstallatie cruciaal. Met de AUDAC XMP44 modulaire audiospeler kies je zelf uit 7 verschillende SourceCon™ modules die je zonder stroom of internet onderbreking een continue audiostroom garanderen.


Leer meer over de verschillende SourceCon™ modules hier.

Algemeen

Wil je het volume, de muziekbron of andere specifieke instellingen bedienen op je professionele geluidsinstallatie? Dan kan dit op heel wat verschillende manieren afhankelijk van de gewenste functionaliteiten. We sommen er alvast enkele voor je op:

AUDAC Touch™ app: Deze applicatie is beschikbaar op vrijwel alle mobiele & vaste toestellen en kan naar hartenlust geconfigureerd worden naar de noden van jouw bedrijfspand. Daarna lanceer je de app en bedien je alle elementen zoals volume & input vanuit één overzichtelijk dashboard.

Wandpanelen: Je kan er ook voor kiezen om in je bureaus, werkplaats of opslagplaats wandpanelen te installeren op verschillende strategische plaatsen. Deze wandpanelen stellen je vervolgens in staat om lokaal je installatie te bedienen.

Webinterface: Via eender welke browser kan je inloggen op de webinterface van de verschillende AUDAC toestellen. Hier kan je dan je gewenste wijzigingen doorvoeren.

Op het toestel: Is je hardware geïnstalleerd op een makkelijk bereikbare plaats? Dan kan je je installatie ook bedienen door gebruik te maken van de fysieke bedieningspanelen op de verschillende toestellen zelf.


Ontdek AUDAC Touch™

Een muziekbron voor jouw onderneming kiezen lijkt misschien niet moeilijk maar vergt toch de nodige aandacht. Nog voor je de verschillende mogelijkheden kan overwegen moet je heel wat zaken afwegen. Zijn er wettelijke verplichtingen waar ik aan moet voldoen om legaal de muziek te kunnen afspelen of kan ik kiezen voor rechtenvrije muziek? Hoe voldoe ik aan de verschillende muziekwensen van mijn personeel? Welke muziek past bij de stijl en beleving die ik wil uitdragen?

Om het je makkelijk te maken bieden we de XMP44 modulaire muziekspeler aan met 4 inputmogelijkheden die jij zelf kan samenstellen naar je eigen wensen & noden. Je kan kiezen uit verschillende muziekbronnen die je de nodig vrijheden bieden om op elk moment de juiste sfeer te creëren.


Lees meer over onze bronnen

Wil je muziek spelen via een bluetooth verbinding naar je geluidsinstallatie? Dan kan je kiezen voor de BMP40 professionele bluetooth module. Deze kan geïnstalleerd worden in de XMP44 modulaire muziekspeler waarna je instaat bent om muziek af te spelen vanaf elk Bluetooth-apparaat.

Bevat je geluidinstallatie een voorversterker uit de PRE-reeks dan kan je gebruik maken van de geïntegreerde Bluetooth-ontvanger om rechtstreeks je muziek af te spelen via een Bluetooth 4.1 verbinding.

De NMP40 audio streaming module biedt je de mogelijkheid om audiobestanden rechtstreeks van een pc of mobiel apparaat naar een professioneel audiosysteem te streamen met behoud van de best beschikbare geluidskwaliteit. Door onze unieke samenwerkingen met streamingdiensten zoals Spotify ben je in staat om deze moeiteloos te integreren.

Wil je het hele gedoe met licenties vermijden dan kan je gebruik maken van SoundTrack your Brand. SoundTrack Your Brand is de aanbieder van de ’s werelds grootste catalogus van populaire muziek, gelicentieerd voor professioneel gebruik. Blader door honderden kant-en-klare soundtracks door elk genre, geluid of bedrijfstype. Uiteraard kan je ook zelf je soundtrack van scratch samenstellen of op basis van je reeds bestaande Spotify afspeellijsten.

We ontwerpen producten die lang meegaan! In het ontwikkelingsproces dat volledig in België plaatsvindt kiezen we uitsluitend voor hoogwaardige componenten die een lange levensduur van het product garanderen. En omdat we zo overtuigd zijn van de kwaliteit bieden we iedereen 3 jaar garantie op hardware zoals internetversterkers en mediaspelers en 5 jaar garantie op onze (passieve) luidsprekers.


Lees onze bedrijfsfilosofie

Dat is sterk afhankelijk van de samenstelling van het systeem, de gewenste geluidsdruk en de oppervlakte van je bedrijfspand. De grootse verbruikers van een geluidsinstallatie zijn natuurlijk de versterkers. want hoe luider de muziek des te meer vermogen zij moeten leveren en stijgt het energieverbruik dus ook mee.

Daarom streven we ernaar om onze producten zo energiezuinig mogelijk te maken. Zo kregen ook verschillende van onze versterkers het Energy Star-label omdat ze zijn uitgerust met een slimme stand-by functies die het energieverbruik vermindert zodra ze niet worden gebruikt. Deze aandacht voor rendement zowel in gebruiks- als in rustmodus leveren jou een enorme besparing op.

Installatie

Het verschil tussen een 100V geluidsinstallatie en een laagohmige public address audiosysteem bevindt zich in het toepassingsgebruik. Zo wordt een 100V geluidsinstallatie gebruikt in applicaties waarbij grotere afstanden overbrugd dienen te worden of waar je meer luidsprekers per luidspreker lijn zal aansluiten. Een 100V luidspreker is hiernaast ook voorzien van een transformator, die je toelaat de verschillende wattages per luidspreker te kiezen. Bij een laagohmige geluidsinstallatie worden luidsprekers op 4,8 of 16 ohm aangesloten. Dit resulteert in een natuurlijke klank voor jouw bedrijfsomgeving.

Om onze klanten optimaal te ondersteunen hebben wij een certificeert partnernetwerk ter beschikking die zowel de AUDAC-geluidsinstallaties installeren als onderhouden. Zoek je een certified partner bij jouw in de buurt, neem dan een kijkje op de volgende pagina:


Certified partner locator

Om een optimale en stabiele geluidskwaliteit te garanderen is het nodig om je luidsprekers te bedraden naar een centraal punt. De bediening van je geluidsinstallatie en het streamen van muziek kan echter wel volledig draadloos gebeuren, zo hebben wij ons eigen applicatie AUDAC Touch™ ontwikkelt die je de mogelijkheid geeft je volledige systeem te bedienen via eender welk smart device.

Luidsprekers

Het aantal en soort luidsprekers die geïnstalleerd kunnen worden in jouw magazijn, vergaderlocatie of kantoor is afhankelijk van verschillende factoren; zo speelt de grootte, vorm van je ruimte mee maar speelt uiteraard ook mee welk doeleinde je wilt bereiken (presentaties geven, achtergrond muziek ..). Om de juiste oplossing voor uw bedrijfspand samen te stellen geven we je graag deskundig advies.


Vraag jouw advies aan

Het is niet nodig om een stopcontact naast je passieve luidsprekers te voorzien, deze luidsprekers ontvangen namelijk hun vermogen over de luidsprekerkabel vanaf de gekoppelde versterker. Een actieve luidspreker daarentegen bevat een versterker gedeelte in zijn behuizing waardoor deze wel rechtstreeks gevoed moeten worden met stroom.

De keuze voor AUDAC-plafond of wandluidsprekers is afhankelijk van heel wat factoren: zo spelen de wensen maar ook de omgeving van je ruimte (hoogte van plafond, diepte en breedte van ruimte, ..) een zeer belangrijke rol. Zo kan je met een wand of opbouwluidspreker je spreidingshoek specifiek bepalen terwijl het design van de luidspreker een toegevoegde waarde kan betekenen voor bedrijfsruimte. Inbouw luidsprekers daarentegen hebben een vaste spreidingshoek en kunnen minimalistisch en plaats besparend weggewerkt worden in het design.

Top